Leeds, West Yorkshire England

Northern Monk is een onafhankelijke brouwerij. Zij brouwen bieren met een knip oog naar het spirituele hart van de industriële revolutie.

Geïnspireerd door de brouw geschiedenis van 1000 jaar lang regionale brouwerijen uit het noorden van Engeland.

Northern Monk is begonnen in 2013 met £5000.- . Op dat moment brouwde ze alle bieren vanuit een vochtige kelder. In maart 2020 was het zo ver, £ 1 miljoen op de bank (met behulp van investeringen en crowdfunding). Met twee taprooms in Leeds en Manchester. Daarbij hebben zij 75 man personeel en erkent door de Sunday Times als beste eet- en drinkgelegenheid om voor te werken. Nu de dag hebben zij 2 brouwerijen en een het hoofdkantoor op een paar minuten afstand van de oorspronkelijke Old Flax Store-site. Waar alles is begonnen.

2020 zou een mijlpaal jaar worden. De omgeving was veranderd en ze waren ongelooflijk trots op wat ze hadden opgebouwd met de hulp van een toegewijd team. Het begon te voelen alsof, misschien, die oorspronkelijke droom uit 2013 werkelijkheid begon te worden.

COVID-19

Op 23 maart sloten alle bars in Engeland, hierdoor verloren ze 60% van de omzet. Op de laatste dag voor de Lockdown kozen ze er voor om de auto thuis te laten staan en te genieten van de laatste pint. Op dat moment voelde het alsof het onze laatste ooit zou kunnen zijn. Ze waren ook druk bezig met een nieuwe locatie in Kingsland Rd, Shoreditch, Londen. Northern Monk LDN zou de buitenpost in de hoofdstad zijn. De aanbetaling van de nieuwe brouw installatie was gedaan. Het is nu onduidelijk of deze dromen ooit werkelijkheid zullen worden

-TODAY, IN THE NORTH WE CARRY A TORCH FOR ALL THAT BEER WAS,

AND ALL THAT BEER CAN BE.

WE’RE ON A QUEST TO CREATE THE BEST BEER WE CAN,

GIVING BACK WHERE WE CAN.-