Amager Bryghus

Amager, Denmark

Amager Bryghus is een microbrouwerij die is gevestigd in een oud warenhuis op het Deense eiland Amagar, dit is een van de dunst bevolkte eilanden van Denemarken.

Het verhaal van Amager Bryghus is ook het verhaal van de twee vrienden Morten Valentin Lundsbak en Jacob Storm die besloten om van een passie voor goed bier hun manier van leven te maken. Op de man af gevraagd geven de twee toe dat hun aandacht in dezelfde klas op de Hogere Technische School een beetje aan het verslappen was. Op een dag werden ze gedwongen om een ​​gezamenlijk project in natuurkunde en scheikunde te schrijven. Twee onderwerpen waarover ze alleen vage gedachten hadden – meestal uit het schoolrooster, niet zozeer uit de klas.

Ze kozen ervoor om te schrijven over bierfermentatieprocessen. Of dit voortkwam uit hun vooruitziende blik, blijft verder onduidelijk maar veel, vele thuisbrouwsels later, waren ze klaar om zelfs hun eigen brouwhuis te openen. Dit gebeurde in april 2007.

Tot hun verbazing – en tot verrassing van de klanten – slaagden ze erin bier te brouwen dat zo lekker was dat het daadwerkelijk verkocht kon worden. In december 2011 werd de eerste brouwerij te klein en werd een nieuwe brouwerij aangekocht.

Samen met de aanstelling van assistent-brouwer René Hulgreen leidde dit tot een meer dan verdubbeling van de productie.  Tegenwoordig is Amager Bryghus in ieder opzicht een gestroomlijnd en professioneel gerund bedrijf. Inmiddels is Amagar één van de innovatieve brouwerijen in Denemarken en een bedrijf met een reputatie voor kwaliteit welke soort bier ze ook brouwen.

 

Bekijk onze “Amager Bryghus” bieren hieronder